24 Май 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6583 BGN 1 GBP = 2.2304 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.03.2017 15:12

Коментари 0 / Видяна 1251

ОбС-Благоевград гласуват намаляване на таксите и сроковете за издаване на удостоверения за данъчна оценка

На проведените днес заседания на Комисията по образование, култура и вероизповедание и Комисията по опазване на обществения ред, сигурност и противодействие на корупцията, бяха разгледани и приети предложения за актуализация и изменение на Наредбата за местните данъци и такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград. Като представители на Общинска администрация присъстваха Ивана Янева и Румяна Чорбаджийска.

Срокът за издаване на удостоверение за данъчна оценка за обикновена поръчка се намалява от 14 на 5 дни, а таксата става 8 лв. За експресна услуга за 1 ден таксата става в размер 20лв. В момента, по сега действащата наредба, за удостоверение за данъчна оценка се плаща 10 лв. за обикновена поръчка, 20 лв. за бърза, която се изпълнява за 5 дни, и 40 лв. за експресна – за 1 ден.

Във връзка с административния регистър се променят наименованията на предоставените услуги в Наредбата в съответствие с кодовете им по регистъра.

Въвеждат се няколко нови услуги свързани с местните данъци , със срок за изпълнение 7 дни и напълно безплатни за гражданите на Благоевград. Това са „Удостоверение за платен данък върху МПС“, „Удостоверение за платен данък върху недвижимите имоти“, „Удостоверение за дължим размер на патентен данък“ и „Удостоверение за дължими данъци и лихви от наследодател“

Беше гласувано и изменение на Наредбата за преместваеми обекти, рекламните, информационни и декоративно- монументални елементи и за рекламна дейност на територията на Община Благоевград. За поставяна на преместваеми съоръжения и рекламни елементи в частни имоти, отпада изискването за предоставяне на нотариално заверено съгласие от собствениците, както и текстът изискващ издаване на схема, одобрена от Главния архитект на общината.

Отменят се разпоредбите, с които се регламентира поставянето на преместваеми обекти върху общински имот без търг или конкурс за лица, с инвестиции подпомагащи социално-икономическото развитие на общината.

Предложенията предстоят да бъдат одобрени и на редовната сесия на Общински съвет на 31 март.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.05.2018

1 USD =1.66 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.23 BGN

10 CNY =2.60 BGN

1 CHF =1.67 BGN

100 JPY =1.50 BGN