23 Април 2019 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.7385 BGN 1 GBP = 2.2619 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.03.2017 14:53

Коментари 0 / Видяна 395

ЕК: Турция няма интерес да пуска мигрантите

Нашият интерес е да работим по план А, заяви говорител на ЕК, попитан дали се подготвят за възможността Турция да прекрати споразумението за миграцията.

"Споразумението доведе до промени, пресечени бяха мрежите на каналджиите, беше спасен човешки живот. Не е в интерес на Турция по границите й да се движат каналджии", каза още говорителят, цитиран от БТА.

Не чуваме друго работещо предложение, добави той по повод възможността да се предприемат други действия в случай на прекратяване на споразумението.

"Докато други правят кампании в социалните медии, ние работим денонощно в подкрепа на държавите от ЕС и особено на страните по външната граница - Гърция и Италия", добави говорителят на Европейската комисия.

В последните дни няколко високопоставени турски представители отново се заканиха Анкара да прекрати споразумението за реадмисия на мигранти с ЕС. В петък министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че Турция би могла да изпрати 15 000 бежанци в Европа и да "шокира европейците".

Външният министър Мевлют Чавушоглу пък заяви, че Турция знае как да управлява Европа и на референдума за конституционните промени ще докаже това, като "й бие османски шут".

Той заплаши, че ако ЕС не изпълни ангажимента си за либерализирането на визовия режим, споразумението ще падне. Дни преди това доклад в Брюксел беше отбелязано, че Турция не постига достатъчен напредък, за да получи отмяна на визите за турски граждани при пътувания в общността.

В същото време турският проправителствен вестник "Гюнес" изобрази на първата си страница германския канцлер Ангела Меркел като Адолф Хитлер, определяйки я като "Г-жа Хитлер" и "Грозна лелка". На рисунката Меркел е в нацистка униформа със свастики, с хитлеристки мустаци и с огнестрелно оръжие в ръка.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.04.2019

1 USD =1.74 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.26 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.72 BGN

100 JPY =1.55 BGN