21 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6893 BGN 1 GBP = 2.2256 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
19.03.2017 08:55

Коментари 0 / Видяна 630

Димитър Делчев: Влизането в Еврозоната дава „пълно каско“ на българската икономика

Влизането в Еврозоната дава „пълно каско“ на българската икономика и България трябва час по-скоро да направи постъпки за членство, заяви Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област.

Цените няма да се увеличат при въвеждането на еврото. Това е поредната лъжа на противниците на застраховането на българската икономика от чуждо влияние, каза Делчев.

"РБ – Глас народен" е гарант за това, че България ще има силна и национално отговорна външна и вътрешна политика, работеща икономика, добро образование и здравеопазване. Ние ще бъдем представители на десните избиратели в следващия парламент, категоричен бе Делчев.

Според думите му България трябва да спре да се държи като второразряден член на ЕС и да бъде сред водещите страни при укрепването на публичния образ на ЕС. Дори и Китайската стена да пренесем на границата с Турция, ако нямаме ЕС и НАТО зад гърба си, България е уязвима, затова „РБ – Глас народен“ сме категорични, че това е посоката, която трябва да следваме, заяви Делчев.

Във външната си политика не трябва да се делим на русофили, туркофили, еврофили и на други, а преди всички да отстояваме българския национален интерес, категоричен бе Делчев.

При агресивната намеса на Турция в изборния процес у нас, при изказванията от страна на Русия, че притежава половин България, трябва да се борим за стабилна Европа и да нямаме колебания относно посоката на външната си политика.

Не се противопоставяме на икономически отношения с Туция или Русия, но сме категорично против проекти като Южен поток и АЕЦ Белене, чиято цел единствено е възможности за влияние върху България, каза той.

Тероризмът е заплаха за националната ни сигурност и службите в България трябва внимателно да следят процесите, както около нас, така и в определени общности в страната. Необходима е и превенция срещу радикализацията на отделни групи и от "РБ - Глас народен" сме убедени, че това става чрез инвестиции в образованието, за да се предотвратява капсулирането на тези общности, което ги прави лесни за манипулиции. Според думите му, родители, които не осигуряват присъствието на децата си в училище, трябва да бъдат наказвани и чрез глоби и чрез спиране на социални плащания.

Изкореняването на корупцията и сред граничните полицаи е основна задача за осигуряване на националната сигурност. Каналджийството се е превърнало в най-доходоносния бизнес и то не без помощ.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 21.06.2018

1 USD =1.69 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.23 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.70 BGN

100 JPY =1.54 BGN