25 Април 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6014 BGN 1 GBP = 2.2361 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.03.2017 16:27

Коментари 0 / Видяна 375

Александър Манолев, кандидат за народен представител от ГЕРБ: Двойното увеличение на учителските заплати е конкретен план с ясен хоризонт

В рамките на следващ управленски мандат на ПП ГЕРБ учителските заплати ще бъдат двойно увеличени. Поет е категоричен ангажимент и има конкретен план с ясен хоризонт за изпълнението му. Това каза кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ в Област Благоевград Александър Манолев на среща с учителите от община Сандански.

“България трябва да има мотивирани учители и повече млади хора, които да изберат тази професия“, категоричен бе Манолев. В тази връзка се предвижда и създаването на Национална програма, с която да се подкрепят младите учители и професията да стане една от най-предпочитаните, стана ясно от думите му. Според него качественото образование води до стабилна икономика, която развива индустриите на високите доходи, създава нови работни места и благоприятна бизнес среда.

„Искаме обучителните програми да са обвързани с нуждите на пазара на труда в конкретния регион. Затова предвиждаме и по-голямо застъпване на дуалното обучение”, поясни кандидатът на ГЕРБ. Той поздрави и ръководството на Земеделската професионална гимназия в Сандански, която е първата в региона въвела дуалното обучение.

„Знам, че заплащането е само един от многото проблеми, които срещате във Вашата работа и не искам да се фокусираме върху него. Защото, ако не решим проблемите на българското образование и грешките в системата, дори да утроим заплатите, няма да постигнем желаните резултати“, подчерта Александър Манолев. Затова през следващ управленски мандат от ГЕРБ се ангажират с цялостна промяна на закона за висшето образование, а на всеки 2 г. да се извършва преглед на прилагането на принципите и изпълнението на целите, заложени в Закона за предучилищното и училищното образование и предприемане на конкретни действия за отстраняване на несъответствията. „Най-важното е в този процес да бъдете включени вие – хората, които всеки ден работят в тази система“, обърна се кандидатът за народен представител към учителите.

Предвидена е промяна в системата на делегираните бюджети, така че финансирането да не зависи основно от броя на децата. От 2018 година са планирани конкретни стъпки, така че да няма закрити училища или детски градини, поради неправилно построена формула. Предвидено е и гарантиране на разходите, които не зависят от броя на децата, допълнителни средства на училищата и детските градини в зависимост от оценката от инспектирането и активно въвеждане на защитени детски градини, стана ясно още по време на срещата.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.04.2018

1 USD =1.60 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.64 BGN

100 JPY =1.47 BGN