25 Април 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6014 BGN 1 GBP = 2.2361 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.03.2017 18:11

Коментари 0 / Видяна 694

Ердоган: Европа, забравете сделката за бежанците!

Президентът на Турция Реджеп Ердоган предупреди Европа, че спира с изпълнението на споразумението за реадмисия на имигранти с ЕС.

На митинг в Сакария, край Черно море, за предстоящия референдум за президентска република Ердоган обяви, че ЕС вече не трябва да разчита на Анкара да спазва сделката за бежанците.

„Холандия, хората ти провеждат предизборна пропаганда в Англия! Те (ЕС) обещаха да премахнат визите, но и стъпка не е направена за това, а сега повтарят реадмисия, та реадмисия. Каква реадмисия? Забравете това! Не пускате моя министър в Холандия, не позволявате полет на външния ми министър, не им давате достъп до генералното ни консулство, което е наша територия. И сега очаквате от нас да изпълняваме споразумението? Няма да стане!“, отсече турският държавен глава.

Ердоган се обърна и към победителя от вчерашните избори в Холандия Марк Рюте, като подчерта, че той може да е спечелил вота, но за сметка на това е изгубил Турция и то безвъзвратно.

„Рюте, партията ти може да е първа по резултати на изборите, обаче трябва да знаеш, че изгуби Турция като приятел. Ефенди, след изборите си щял да вечеряш с нашия премиер, а пък ние такъв премиер няма да имаме, забрави за този шанс. Ти изгуби. Германия ще ни сърба попарата, с нея тепърва ще се разберем”, предупреди Ердоган.

„Там съм предал 4 500 преписки и досиета на терористи от ПКК, но съдебната власт не направи нищо, а един месец укриваха в немска резиденция агент-терорист, когото канцлерката (Ангела Меркел) сега иска да ѝ върна. Отговорът ми е - колкото вашата прокуратура е безпристрастна, толкова е и нашата, какво от това, че бил германски гражданин. Не ме интересува кой какъв гражданин е, щом в Турция работи с терористите и като таен агент, ще си плати за това“, заяви Ердоган пред хилядите участници в митинга.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 25.04.2018

1 USD =1.60 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.54 BGN

1 CHF =1.64 BGN

100 JPY =1.47 BGN