21 Април 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.5796 BGN 1 GBP = 2.2487 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.01.2017 07:33

Коментари 0 / Видяна 1029

Преглед на местния печат

„Струма“

Ексграничният полицай Антон Чивиев, ужилил с 9000 лв. магазинерка и бивш кредитен инспектор с обещание за работа в МВР, се спаси с условна присъда

Ексграничният полицай Антон Чивиев бе осъден на 8 месеца условно за това, че прибрал 9000 лв. от мъж и жена с обещанието, че ще ги уреди с работа. Делото бе гледано вчера в Окръжен съд – Благоевград по съкратеното следствие.

 

Кредитори погнаха получилия милион от обществени поръчки бизнесмен С. Газиев от Абланица, разпродажбата на имотите му започна от новото кафене

След години опити кредиторите успяха да стигнат до най-крупния бизнесмен в хаджидимовското с. Абланица Садитин Ибраимов Газиев и поне един от тях ще може да си прибере парите, ако съдебен изпълнител успее да намери купувач за първия от имотите му, обявени за публична продан – половин партерно помещение в селото.

 

Отмениха „синята зона“ в Благоевград до края на седмицата заради снега

„Синята зона“ в Благоевград е отменена до края на седмицата, заповедта е на кмета Атанас Камбитов и бе издадена вчера след обяд. Само няколко часа преди това бе обявено, че отново се въвежда платеното почасово паркиране в централната зона на областния град, след като в края на миналата седмица то временно бе прекратено заради лошите атмосферни условия и снега.

 

ВАС отхвърли жалбата на джерманци, депото ще се строи

Лоша новина за жителите на с. Джерман, община Дупница. Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение „Бъдеще за Джерман“ и остави в сила решението на пернишкия съд, с което е одобрен докладът на РИОСВ за изграждането на регионално депо в землището на селото.

 

 

„Вяра“

Окончателно: ВАС размрази проекта за депото в Джерман, потвърди ОВОС- а на терена, осъди „Бъдеще за Джерман” да брои над 1200 лв. съдебни разноски на община Дупница и РИОСВ-Перник

Върховният административен съд потвърди положителната Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) за терена на бъдещото депо в землището на дупнишкото село Джерман и на практика размрази проекта. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Сдружение „Бъдеще за Джерман” пусна жалба срещу ОВОС-а, което вкара проекта в съдебна сага, продължила няколко години.

 

120 жители в недосанирания блок „Слатина” мъкнеха 6 м. кофи с вода по стълбите, Румяна Найденова: Имам 3 деца, не се живееше…

40 самоковски семейства от жилищен блок в жк „Слатина“ бяха принудени да живеят като в каменната ера заради наложен им режим на водата. Хората мъкнеха кофи с вода по стълбите, за да задоволят най-належащите си нужди. Благодарение на бърза и адекватна рекация на шефа на ВиК-Самоков Венцислав Тодоров обаче аварията вече е отстранена.

 

Кочериновци се разбунтуваха заради безводие, плашат със затваряне на пътя до Рилския манастир

Жителите на Кочериново скочиха на бунт срещу безводието, на което ги обрекоха минусовите температури. „Парадоксът е, че в централната част на Кочериново има вода, а хората с къщи в по-долните райони нямат от 20 години. Водихме дело, обаче никой не взе отношение. Кметът Минков казва, че нищо не знае“, коментира възрастна жена.

 

Общинските съветници в Благоевград Гергана Янчева, бащата на нашумялата моделка Александра – Милан Богдански, и Георги Васев стават депутати?

Общинските съветници в Благоевград Гергана Янчева, Милан Богдански и Георги Васев най-вероятно ще търкат депутатските банки в парламента. Това са предположенията на политически анализатори от Благоевград. Мандатът на 43-тото народно събрание е към края си и в общественото пространство се завъртяха имената на нови депутати, които евентуално ще заемат банките в НС след изборите.

 

50-годишният общ работник Благой Митрев от Самуилово закла с брадва приятеля си, разфасова го на парчета и го скри в чувал

50-годишният Благой Митрев от петричкото село Самуилово закла и наряза на парчета приятеля си Георги Златков след солиден пиянски запой. Трагедията се разигра около 22 часа на отминалата вечер, когато Благой поканил в дома си своя 55-годишен приятел Георги. Двамата решили да се почерпят подобаващо в студената вечер. Изпили бутилка от 700 грама алкохол, след това се скарали и сбили.

 

E79 News
Тагове: регионален печат,югозападна българия

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.04.2018

1 USD =1.58 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.25 BGN

10 CNY =2.52 BGN

1 CHF =1.63 BGN

100 JPY =1.47 BGN