23 Юни 2018 1 EUR = 1.9558 BGN 1 USD = 1.6951 BGN 1 GBP = 2.2386 BGN
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.01.2017 13:09

Коментари 0 / Видяна 994

Българки стъпкани при масова паника в мол в Брюксел

Две българки са били буквално стъпкани при масова паника заради предполагаема бомба в търговския център „Сити 2“ в Брюксел в петък вечерта. Те вечеряли около 17:30 часа в мола, заедно с годеника на едната, когато вълна от хора ненадейно ги помита, съобщи „ХарманБГ“.

Обезумели мъже и жени минават през тях, тъй като се оказва, че коридорът за аварийния изход на ресторантите е на метри от масата, на която вечерят. Така те разбират последни за паниката, пламнала на улицата.

Т.М и Д.М са сестри, родом от Пловдив, и от години живеят в Брюксел заедно с майка им. И двете се разминават само със синини и с голям шок.

Помислих, че всеки момент ще започне да се стреля, виждах смъртта, казва по-малката сестра Т.М.

„Усети се миризма като от пиратка и за секунди една вълна от бягащи, крещящи хора, ни премаза буквално. Нямахме време дори да реагираме, погледнахме тълпата и вече се намерихме на пода. На няколко пъти се опитах да се изправя, но всеки път ме стъпкваха по главата, ръцете, гърба. Помислих си, че това е краят. За щастие, годеникът ми ме изправи и избута напред и излязохме „невредими“ с леки охлузвания и неописуем страх", разказва тя.

И продължава:

"Близо до изхода осъзнах, че сестра ми я няма. Годеникът ми се върна да я търси, а аз останах отвън в суматохата и тълпата, която плачеше и бягаше. Майки с деца още крещяха. Просто е неописуемо с думи. Годеникът ми се върна без сестра ми... Оказа се, че и нея вълната я повлякла и стъпкала и докато е била просната на земята, човек от охраната я вдигнал и извлякъл навън. Прегърнахме се тримата и благодарихме на Господ, че сме живи и здрави.“

Т.М споделя, че пред мола вече имало полиция, криминални, представители на армията, хеликоптери, линейки.

„Веднага ни попитаха дали имаме нужда от психологическа или физическа помощ, интересуваха се дали сестра ми има нужда от кислород“, казва тя.

По-късно за инцидента разказа белгийският вестник "Дерниер йор" в електронното си издание DH.be.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 22.06.2018

1 USD =1.70 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.24 BGN

10 CNY =2.61 BGN

1 CHF =1.70 BGN

100 JPY =1.53 BGN