Три са автобусите, хванати да пренасят недекларирани близо 2 млн. евро(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Три са автобусите, пренасяли недекларирани суми на обща стойност близо 2 млн. евро. Те бяха задържани на ГКПП „Капитан Андреево” на 27 май. Автобусите са пътували по редовна линия Румъния – България – Турция. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Хасково.

„В първия автобус са открити пари на стойност 162 хил. евро. Те са били разпределени в 9 пакета, скрити в тайник. Същата вечер във втори автобус са намерени други 120 хил. евро, укрити във фабричната кухина на автобуса. Третият случай е от 00ч на 28 май, където е открита недекларирана сума от 1 610 870 евро”, поясни Мария Кирилова, зам.-прокурор на Районна прокуратура Хасково.

Трите случая нямат връзка помежду си, но и на тримата шофьори са повдигнати обвинения. Те са задържани за 72 часа, поясни Кирилова.  

Това е най-голямото количество валута, задържана на „Капитан Андреево“. Това заяви Стефан Марашев , зам.-директор на ТД Митница Бургас.

От януари 2022г. има общо 14 случая на открита контрабандна валута на обща стойност над 9 млн. лева, 8 от тези случаи са установени през месец май.

Източник: нова тв, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *