Станислав Балабанов: Министерският съвет се опитва да превръща парламента в гумен печат

България

ИТН е най-конструктивният елемент на тази коалиция, каза пред БНР депутатът от партията Станислав Балабанов, участник в коалиционните съвети.

Балабанов припомни, че коалицията е била сформирана срещу модела на предишното статукво, изпълнило площадите, с идеята за промяна.

„Какво се оказва 6 месеца по-късно? Видимо ние не вървим срещу тези, които управляваха, а започваме да показваме притеснителни неща в самата коалиция.“

Станислав Балабанов отбеляза липсата на комуникация вътре в коалицията по редица теми – както по отношение на плана за въвеждане на еврото, така и относно „този комунистически проект, родил се в главата на някой болен мозък, може би от Министерство на финансите„.

„И нямаше как да си мълчим. Това не е клатене на коалицията, това е директно показване на проблемите. Това е най-градивният начин, по който можем да вървим.“

Министерският съвет напоследък се опитва да превръща парламента в гумен печат, подчерта депутатът от ИТН в предаването „Неделя 150“. По думите му се демонстрира „едноличен начин на управление, което е притеснително и страшно“.

Балабанов подчерта, че в последния момент точката с плана за приемане на еврото е била включена в дневния ред на правителственото заседание.

И беше приет нарочно, за да покажем, че можем да го правим сами и можем да налагаме такъв тип управление. Това е деструктивно. (…) Подкрепяме идеята това евро да бъде въведено в обозрими срокове, но на база и на растежа на инфлацията, на войната, която се случи като черен лебед в целия свят, такъв ход е рисков – по най-бързия начин да бъде пробутван на тъмно, през Министерски съвет. Това е демонстрация на еднолично управление.“Коалиционното споразумение е достатъчен фундамент, който да държи коалицията и на практика е разписано като управленска програма, заяви Станислав Балабанов.

По темата със Северна Македония Балабанов коментира, че ще отстояват максимално позициите си:

„Видяхме накрая, че премиерът ще хвърли този казус да се решава в парламента в неговата финална форма. (…) Ние няма да позволим някой да предаде българския интерес.“ /БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *