Опасни летни бури през уикенда

ВРЕМЕ ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

В следващите дни атмосферата ще е неустойчива поради нахлуване на по-студен въздух. В събота в часовете следобед и вечерта ще има условия за развитие на мощни гръмотевични бури с интензивен валеж, резки пориви на вятъра и значителен риск от градушка. Процесите ще са по-бурни в Западна и Централна България, но ще засегнат и някои райони на изток. Дневните температури ще са високи – между 28 и 33 градуса.

В сила са предупреждения за опасно време – зоната с оранжев код обхваща районите около София, Враца, Ловеч, Плевен и Габрово. Прогнозите са за значителни локални валежи до 40-50 литра на квадратен метър за 24 часа, гръмотевични бури с градушки.

В неделя в хода на деня отново в същите райони валежите ще продължат – с по-голям интензитет в северозападната половина на страната. Дневните температури ще се понижат осезаемо в Северна България, където термометрите ще показват между 20 и 25-26 градуса. На юг ще остане по-топло със стойности до 30-32 градуса в традиционно най-топлите райони. Отново там вятърът се очаква да е със силни пориви от юг-югоизток.

Динамичното време ще се запази до средата на следващата седмица. От сряда нататък валежите ще са на малко места, слънцето ще преобладава, а температурите ще се върнат към почти летни стойности около и над 30 градуса. /Нова телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *