10 педагози от Пиринско удостоени с почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“

ТОП НОВИНИ

10 педагози от област Благоевград са удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилския“. От квотата на Регионалното управление на образованието награда и признание за своя дългогодишен труд и отдаденост заслужиха главният учител по български език и литература в Националната хуманитарна гимназия Илонка Белева, директорът на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев” – Благоевград Димитрина Иванова, старши учителят в начален етап на 5-о СУ „Георги Измирлиев“ Анка Стоицова, директорът на детска градина „Джани Родари“ в Гоце Делчев Марияна Костадинова и старши учителят по история в ПМГ Флорика Велева.

Предложенията за удостояване с почетното отличие се правят въз основа на постъпилите в РУО номинации от директорите на детски градини и училища и обслужващи звена след решение на педагогическите съвети по определени критерии. Сред тях са предложените за наградата да имат постижения в съответната професионална област или в методиката на преподаване, участие в квалификационната дейност, изградени партньорства с други училища, сътрудничество с родители, постигнати високи резултати  от техни ученици на национални и международни форуми, активно участие в осъществяване на обучение от разстояние в условията на обявеното извънредно обучение…

Важно условие е и предложените учители и директори да не са носители на същата награда през изминалите три години или на други награди през настоящата година, свързани с изяви на ученици от училището или с професионалната им дейност. Процедурата включва и разглеждане в Регионалното управление на образованието на постъпилите кандидатури и професионалните биографии на номинираните, след което предложенията се изпращат в МОН.

От квотата на синдикатите и работодателските организации са наградени Антон Драгоев – директор на Благоевградската професионална гимназия, Здравка Вълканова – старши учител в ДГ „Джани Родари“ – Гоце Делчев, и Илияна Кадурина – старши учител по икономическа дисциплини в ПГИ „ Иван Илиев“.

С „Неофит Рилски“ са удостоени и музикалният педагог в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Даниела Богданова и старши учителят по биология и здравно образование в СУ – Слащен Албена Кавалова./struma.bg, сн: архив бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *