Благоевград чества Деня на светите братя Кирил и Методий и празника на града

КУЛТУРА и ТРАДИЦИИ ТОП НОВИНИ

С поредица от събития в Благоевград ще бъде отбелязан днешният празничен ден- 24-ти май-Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и празника на града.

В 11:00 часа на открита сцена на площад „Георги Измирлиев“ (подплощадното пространство) започва тържествен концерт с участието на културни и образователни институти от Благоевград. Биг Бенд Благоевград, Камерна опера Благоевград, Ансамбъл „Пирин“, танцови състави, спортни клубове, ученици от различни училища и детски градини ще представят богата програма, която ще завърши с общо изпълнение на песента на Димитър Янев „Песен за Благоевград“.

В 12:30 часа е откриването на обща художествена изложба в Градската художествена галерия. Рекорден брой автори – 47 – ще участват в изложбата с над 100 произведения. Ще бъдат връчени 3 награди – за живопис, графика и за цялостен принос.

От 20:00 часа на открита сцена на площад „Георги Измирлиев“ (подплощадното пространство) е концертът на любимите на поколения меломани Тоника СВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *