Американският университет в България изпраща випуск 2022

ТОП НОВИНИ

Днес Американският университет в България (АУБ) връчва дипломите на студентите от випуск 2022. След две години на хибридно обучение, тази година церемонията ще се проведе присъствено в университетския комплекс „Скаптопара” на АУБ в Благоевград от 10:30 ч. до 12 ч.

 На церемонията се очаква да присъстват представители от правителството, местната власт, приятели на АУБ и родители на абсолвентите.

2022-ра е юбилейна за висшето училище, което навършва 30 години.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането ще бъде Христо Грозев, представител на първия випуск на АУБ (‘95) и основател на университетското радио АУРА. Той е изпълнителен директор и председател на борда на разследващото издание Bellingcat. Филми с разследвания, в чието създаване е участвал Грозев, са отличавани с Европейската награда за разследваща журналистика, две награди „Еми“ за разследваща журналистика и награда на публиката на филмовия фестивал „Сънданс“.

218 са завършващите балаври, като 72% от тях са граждани на България, а останалите са от Албания, Украйна, Казахстан, Монголия, Русия, Италия, Гърция, САЩ и др. Най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (37%). Следват „Журналистика и масови комуникации“ (15%), „Политически науки и международни отношения“ (13%) и „Компютърни науки“ (10%). Абсолвентите излизат от университета с две дипломи – американска и българска. Значителен процент от тях (63%) завършват с две специалности. АУБ е единствената образователна институция в региона, която дава тази възможност благодарение на системата liberal arts.

На церемонията своите дипломи ще получат и 23 магистри, завършили престижната магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *