Заради строеж на сграда поддаде оградата на детска градина в Благоевград, кметът Илко Стоянов със спешна заповед за незабавно спиране на СМР

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за незабавно преустановяване на всички видове строително-монтажни дейности на строеж, намиращ се зад сградата на Регионална здравна инспекция.

Причината за предприетите спешни мерки е, че заради неизпълнение на законовите изисквания от страна на изпълнителите е поддала част от оградата на ДГ № 8 „Вечерница“, която е в непосредствена близост до строителната площадка.

Служители към „Инвестиционни проекти и контрол по строителството“ в дирекция „Устройство на територията“ при Община Благоевград извършиха проверка на място, като установиха, че не е върнат обратният насип зад подпорната стена, което е довело до авария и щети – свличане на земни маси и разрушаване на оградата на детското заведение.

След направената инспекция е съставен и Констативен протокол. В случай че бъде представен конструктивен проект за укрепване на ската и щетите бъдат възстановени, ще бъде издадена заповед за продължаване на строително-монтажните работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *