Правителството смени 9 областни управители

България ПОЛИТИКА ТОП НОВИНИ

Още смени ще има следващата седмица, обяви Лена Бориславова

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София- област и Хасково са с нови областни управители. Те са избрани днес. Решението е взето по време на Министерския съвет. Новината съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера, след заседание на кабинета „Петков“. 

„Няма да им бъдат вменявани нови функции. Но по закон те са част от политическия кабинет и трябва да прокарват мерките и политиките, които взима едно правителство за отделните райони”, каза Бориславова.  

Новите областни управители са от квотата на БСП и „Демократична България”.

„Следващата седмица ще бъдат попълнени и другите позиции в страната”, заяви Лена Бориславова.

От „Демократична България” съобщиха, че от тях са излъчени областните управители на Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин.

Предстои среща България – Северна Македония. Бориславова обясни, че към момента се изчистват темите, които да бъдат коментирани. Всяко министерство ще може да предложи въпроси, които да бъдат повдигнати по време на срещата, за да бъде защитен българският интерес на всяко едно ниво.

Кабинетът гласува и увеличаването на помощите в сектор „Туризъм” с половин милион лева и удължени до 30 юни 2022 г./ Нова тв , сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *