Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

България ПОЛИТИКА

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Ловеч.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи, затова няма да има пари за саниране.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми.

„Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете“

Той призова: „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“.

Борисов заяви, че самият бизнес ще свали Петков: „Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

„Ако до скоро имахме Госпожа Лъжа. Сега си имаме Пинокио, а той сега си е взел стол на „Дондуков“1. Тези хора превърнаха лъжата в национален спорт. Те не са промяна, а са тежка измяна. Измениха на всички – на бълг. народ, на своите архитекти дори. Използваха лъжи и манипулации, за да ни свалят, но не можаха. ГЕРБ имаше пълен 4-годишен мандат“, заяви Николай Нанков. Той беше категоричен, че правителството прави сериозни кражби в енергетиката.

Тези негови думи предизвикаха присъстващите и те започнаха да викат „оставка“.

„Искам да честитя рождения ден на Делян Добрев и да му дам съвет повече да не ходи в „Панорама“ с Асен Василев. Два пъти му стигат, на третия път Василев няма да издържи“, каза още Нанков. 

„ГЕРБ  заяви, че ще е конструктивна опозиция. И ние сме – показвам грешките и решения. Самочувствието на управляващите ще ги доведе до обричане. Скараха се в всички – бизнеса, синдикати, транспорта, кому е нужно?“, коментираха от ГЕРБ.  

„Цените трябва всеки ден да ни казват като прогнозата за времето.“, коментира Делян Добрев.

„Колегите говориха за едната година щастие, което ни донесе промяната.“, започна Десислава Атанасова.  

Тя припомни, че вчера е била прекъсната в Народното събрание и не е могла да се изкаже, а година по-рано точно тези хора, са им викали статукво. Атанасова припомни, колко ремонти е направило правителството на ГЕРБ, а сега всичко е „нула“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че цените на тока, газа, храните и всичко е в пъти по-скъпо от преди една година. Припомни ѝ, че кабинета е заложил 7 млрд. лева дълг само до актуализацията на бюджета.

Тя попита защо за една годна не са били доказани думите на вътрешния министър Рашков, който директно обвиняваше партията в кражби и подслушвания.

„Рашков пристиска политическия си опонент, като дори арестува лидер най-големия си опонент“, припомни тя./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *