Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, присъства на Паметна изложба с фотографии на дългогодишния кореспондент на Българска телеграфна агенция Емил Михайлов

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, присъства на официално откриване на Паметна изложба с фотографии на дългогодишния кореспондент на Българска телеграфна агенция Емил Михайлов.

Събитието се състоя във фоайето на община Благоевград, където всички гости имаха възможност да разгледат подредения снимков материал, част от огромния архив фотографии на бате Емо, както го познаваха всички в града.

В изложбата „С усмивка и фотоапарат. Пиринският край през погледа на Емил Михайлов“ са подредени 35 фотографии, които разкриват различни природни картини, образи на политици, лицата на обикновения човек, така както ги е видял и запечатал журналистът Емил Михайлов.

Събитието е организирано от Регионалното дружество на Съюза на българските журналисти.Сред официалните гости на събитието бе и кметът на община Благоевград Илко Стоянов, както и близки и роднини на бате Емо.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков благодари за възможността да бъде част от това събитие.

„Първият ми досег с бате Емо беше през далечната 2001 година, когато трябваше да дам една от първите си пресконференции. Тогава бях много притеснен, но той ми каза да съм спокоен и че всичко ще бъде наред“, каза още той.

Г-н Тасков описа бате Емо като добър и всеотдаен човек, който винаги е готов да помогне на всеки. Фотоизложбата бе подредена за първи път през 2020 година с идеята да бъде пътуваща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *