Суитшъртът на Зеленски бе продаден на търг в Лондон за 90 хил. паунда

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Прословутият масленозелен суитшърт на украинския президент Володимир Зеленски бе продаден на търг в Лондон за сумата от 90 000 британски лири (110 000 щатски долара), съобщава британският в. „Дейли телеграф“.

Стартовата цена беше от 50 000 британски лири. Търгът, организиран от аукционната къща „Кристис“, се проведе в музея „Тейт модърн“. Средствата от него ще бъдат предназначени за оказване на хуманитарна помощ за Украйна. В началото му Зеленски говори по видеоконферентна връзка и похвали Великобритания и „смелия Борис“ (Джонсън), който го посети в Киев. Самият Борис Джонсън също направи обръщение към участниците в търга.

Сред търгуваните неща беше и обиколка на Киев в компанията на кмета на града и бивш боксьор тежка категория Виталий Кличко, но не става ясно за колко е изтъргувана тя. На търга бе предложен и керамичен петел, подарен на Джонсън по време на негова обиколка из Киев в компанията на Зеленски в началото на април.

Подкрепете Украйна тази вечер, приятели, така че великата стара европейска столица Киев никога да не бъде заплашвана отново и Украйна да бъде цяла и свободна отново, заяви Джонсън към участниците в търга, цитиран от БТА.

Премиерът, който беше първият чужд лидер, говорил пред украинския парламент след руската инвазия, добави, че Великобритания ще продължи да засилва усилията си за подпомагане на Украйна, колко дълго е необходимо. Той допълни, че за Путин е бедствие, че Зеленски е президент на Украйна, но за самата Украйна и за останалата част от света това е благословия и нарече украинския лидер един от най-невероятните лидери в съвременността./новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *