3-то бригадно командване в Благоевград организира Ден на отворени врати(СНИМКИ И ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Днес в Благоевград командирът на военно формирование 26 400 – Благоевград е домакин на проявата: „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника“. Събитието се организира и провежда по повод  Деня на храбростта и Празник на Българската армия- 6-ти Май.

Началото поставиха възпитаниците на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, които отправиха специален поздрав към военнослужещите.

В навечерието на Празника на Българската армия ученици, учители и студенти, през целия ден ще имат възможност да станат свидетели на поредица от инициативи, които се организират в района на формированието, като статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване;

 -Центрове за демонстрация на способности за оцеляване в природата, ще бъде показано как  се пречиства вода, как се пали огън, как се прави  примка за лов, как се ориентира по карта и компас и още много други.

 Със съдействие и подкрепа на Югозападно държавно предприятие, посетителите получиха възможност да посадят дърво във военното формирование.

Учениците от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, вече засадиха своето дърво в района на 3-то бригадно командване и нетърпеливо разглеждат въоръжението,техниката и екипировката.

И Военно окръжие -Благоевград се включи в залесяването и последва примера на учениците.

сн. и видео; 3-то бригадно командване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *