Спират полетите между София и Скопие два месеца след старта им

България

Продажбата на билети се преустановява от 21 май

Българската авиокомпания Gullivair прекратява от 21 май резервациите за полетите по линията София – Скопие и билети за тази дестинация вече не могат да бъдат закупени, съобщава БГНЕС.

Първият полет на новооткритата редовна въздушна линия по маршрута София – Скопие – Сохия беше открит на 26 март 2022 г. с много фанфари след дипломатически усилия, като беше съобщено, че авиопревозвачът ще извършва полети два пъти седмично – в събота и в понеделник.

Засега не става ясно дали полетите са преустановени. От авиокомпанията не е предоставена информация относно съдбата на маршрута. Превозвачът прекрати също резервациите за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

Идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни бе предложена от българския премиер Кирил Петков по време на посещението му в РСМ на 18 януари. Той я предложи с мотива, че не е редно между двете столици да няма полети и да се налага да се лети през трети страни.

В миналото въздушната линия София – Скопие просъществува за кратко и беше закрита през 2010 г. поради финансова нерентабилност./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *