В навечерието на Великден! Стотици подкрепиха благотворителния концерт в помощ на хората от опожарения блок в кв. „Струмско“

ТОП НОВИНИ

Точно днес, на Велики четвъртък, най – важния ден от Страстната седмица и в навечерието на Великден, стотици жители на Благоевград, но и на съседни общини, се събраха в зала „Яворов“, за да станат част от благотворителния концерт в помощ на пострадалите семейства от пожара в блок 18 в кв. „Струмско“.

Популярни благоевградски изпълнители и танцови състави, безвъзмездно също подадоха ръка на благородната инициатива, като в продължение на часове, радваха любителите на певческото и танцово изкуство.

В благотворителната инициатива се включиха благоевградските изпълнители, сред които Иван и Ивана Дякови, проф. Кирил Костов, Марияна Манолева, Милко Бошнаков, Кинче Вълчева и оркестър Роял Бенд Благоевград, Карамфил Божиков и Никола Тодоров.

Публиката видя още: Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“, с ръководител Борислав Мутафчийски, ФГ „Надежда“ към Военен клуб – Благоевград, с ръководител Надежда Стоицова, ТК „Българска усмивка“ – Благоевград, с ръководител Мария Богданова.

На касата на зала „Яворов“ бе разположена дарителска кутия. Събраните средства ще бъдат използвани за възстановяване на общите части и инсталации, за компрометираната конструкция на блока и за ремонт на най-засегнатите етажи.

Има и дарителска сметка, по която може да бъдат превеждани суми, в помощ на хората, загубили домовете си при големия пожар. Сметката , чрез която семействата могат да бъдат подпомогнати е:

IBAN: BG41 UNCR 7000 1524 6765 66

BIC: UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк АД

Титуляр: Dimitar Slavchov Nanov

PayPal: Димитър Нанов

mail за Пейпал: blok18@abv.bg

Блок № 18 изгоря през месец декември 2021 година. Щетите са огромни, а трима души загубиха живота си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *