Борисов към Петков: Как се виждат червените линии на фона на червеното

България ПОЛИТИКА

„Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Много пъти го прочетох, за да разбера какво ни казва. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на пост на премиера Кирил Петков в социалните мрежи.

Петков за коалицията: Време е да спрем да поставяме ултиматуми

„Къде сме ние. В момента България оказва помощ на над 90 хиляди украински жени и деца, които са принудени да напуснат домовете и близките си заради руския агресор. Как му отговаря министъра на туризма, както той го нарича „моя министър”: Три месеца хуманност към украинците стигат. След 31 май държавната подкрепа към бежанците трябва да приключи. Проявихме три месеца хуманност и разбиране, след което тези хора трябва да излязат на пазара на труда и да плащат квартира”, прочете Борисов поста на Петков. И коментира: „Чудесно. Само че идва туристически сезон и къде и как ще отидат тези хора на квартира – никой не го интересува. Не е интересно. В същото време Петков казва, че България помага на Украйна с хуманитарна помощ”.

По думите на експремиера 3-4 дни министъра на външните работи на Украйна г-н Кулеба се е „въртял като сираче из парламента”. „Той отговаря на премиера:”Да, важно е по време на война да има жилетки. Но хора, нека да бъдем сериозни”. Тоест той смята,ч е премиера не е сериозен. „Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си обречен. По този начин, от ваша гледна точка, вие искате да умрем защитени”. Това го казва вторият човек в Украйна след премиера”, подчерта Борисов.

Според лидера на ГЕРБ всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Украйна, са насочени директно към премиера Кирил Петков.

„Депутатите се заминаваха днес с всичко друго, а не с належащото и важното за българите и международната общност. Нещо повече – той стоеше в килера, в коридора, в кулоара. И не приеха нашето искане да влезе Кулеба при депутатите да ги убеди”, посочи той.

Борисов зададе и въпроса: „Защо днес не влезе в НС нито едно от предложенията? Нито на ГЕРБ, нито на ПП, нито на „Да, България”? Отговори му Христо Иванов. „Няма да приемем поредното натикване под килима на тази тема” и поиска свикването на коалиционен съвет. В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дни ваканция. И си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да били цени. Отидоха да почиват със скъпоплатените коли, платени от данъкоплатеца. Седма серия. Чисто нови. Вместо да ходят пеша. За три месеца и джипките не им харесват. Вече станаха на 15 години”. /Nova.tv; снимка: Dariknews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *