Протест ще блокира движението пред парламента и на възлови места в страната

България ПОЛИТИКА

Браншовата камара „Пътища“, която включва 85 фирми, организира втори национален протест в рамките на дни. Ще бъдат блокирани пътни участъци в 27 точки в страната и София. Стачните действия започват в 9.00 часа на площад „Народно събрание“.

В 9,30 ч. ще пристигне тежка строителна техника. Недоволството ще се изрази и в блокиране на пътни участъци на 27 места в страната и София от 11 часа. 

Работници от Кюстендил и Перник излизат на протест до пътя за ГКПП-Гюешево в 11 ч.Те са извършили съвместно ремонтите по три участъка на пътя Кюстендил-София и Кюстендил-ГКПП-Гюешево. Протестиращи излизат и на втори протест – при кв. Върташево на изхода на града Кюстендил. Двете дружества имат да получават около 7 мил. лева, неизплатени им за извършената рехабилитация на трасета по Конявския балкан и на границата с Пернишка област. 

Очаква се парламентът да гласува решение, с което АПИ да изплати на пътните фирми половината от паритеза извършени дейности и цялата сума за пътни знаци и маркировка. Плащанията към фирмите ще започнат до 2 седмици след приемане на решението. Решението е в предварителната програма на НС. 

Комисията по регионална политика прие вчера решение за начина на разплащанията и поддържането на републиканската пътна мрежа. Очаква се заседание и на Бюджетната комисия, за да може решението да мине и в пленарната зала. Заседанието е с начален час 14.30 в ѝ в графика на Народното събрание./БНР, сн: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *