Сербезова: Може да има нова Covid-вълна

COVID-19 България

Водещи експерти от цял свят предупреждават, че може би ще има нова Covid-вълна през есента. Независимо дали това ще се случи или не, ние сме длъжни да направим всичко възможно за уязвимите групи, така че те да бъдат ваксинирани. 

Това заяви министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по време на откриването на програма на БЧК за разширяване на ваксинационния обхват в страната“. Това посочват от  Министерството на здравеопазването.

Сербезова бе категорична, че темата за ваксините срещу Covid-19 трябва да бъде поддържана в обществото.

„Вирусът не си е тръгнал“, предупреди министърът и припомни, че преди по-малко от месец МЗ стартира кампанията „+ мен“ за ползите от ваксините.

„Това, върху което ние поставихме акцент, е да съберем на едно място цялата налична информация за ваксините, поднесена на българските граждани на разбираем език.

Чрез кампанията популяризираме мненията на водещи медицински специалисти за приложението на ваксините при хора с различни видове заболявания. Организирахме и редица дискусии за ползите от ваксините сред работещи в центровете за спешна медицинска помощ“.

Проф. Сербезова припомни, че МЗ е разработило програма за ваксиниране на украински граждани срещу Covid -19 и подчерта:

„Това е изключително важно, тъй като непредприемането на подходящи мерки в подходящия момент представлява проблем и заплаха за общественото здраве, които ние сме длъжни да намалим“./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.