Незабравима пролетна ваканция за учениците от ПМГ „Акад.С.Корольов” Благоевград(СНИМКИ и ВИДЕО)

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО РАЗЛОГ ТОП НОВИНИ

Една незабравима ваканция обедини ученици от 5 до 12 клас от една от най-елитните гимназии в Благоевград. 80 гимназисти прекараха 6 дни страхотна почивка по програма „Отново заедно“ на МОН.

 Ръководители на лагера бяха: А.Шекерлийска, В.Стоева, М.Славкова, Д.Стоилкова, И.Сандева, Д.Станоева, А.Гръчки и В.Пандурски.

Целта на посещението бе не само отдих, а и усъвършенстване и обединяване на усилията за получаване на една незабравима априлска ваканция, изпълнена с много положителни емоции. Учителите реализираха всички планувани дейности. Още първия ден учениците посетиха конната база в с.Бачево, където голяма част от тях имаха удоволствието да яздят кон, а другите се забавляваха,  гледайки  отстрани.

Разходката из Пиринския регион продължи с посещение на кулата в град Разлог.

Възпитаниците на математическата гимназия достигнаха до най-високата ЖП гара на Балканите в с.Аврамово с така известната „теснолинейка“, където развяха  българското знаме и слушаха българския химн.

В с.Горно Драглище колоритната баба Дешка нагости учители и ученици с домашна баница и шарена сол, а след това направиха нишанчета за здраве. Пременени в български народни носии всички извиха дълги хора пред дома на баба Дешка. Учениците показаха, че са добри не само в ученето, а и в танците, но и учителите не им отстъпиха.

Най-амбициозните ученици организираха поход до хижа „Яворов“ заедно с госпожа Д.Станоева, а за вечерната забава госпожа М.Славкова бе осигурила телескоп, с който учениците наблюдаваха красотата на нощното небе.

Пътуването , паралелно с посещенията с образователна цел, бе изпълнено с поредица от незабравими купони.

Най-невероятният от всички бе рожденият ден на любимата преподавателка по география – Ваня Стоева. Част от партито може да гледате в следващото видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *