Червеният кръст не е успял да стигне до Мариупол

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЕВРОПА

Екип на Червения кръст не е успял да достигне до обсадения украински град Мариупол въпреки петдневни опити. Това е заявил пред британския канал „Скай“ ръководителят на организацията в Украйна Паскал Хундт, като по думите му хуманитарният конвой е спрял на 20 километра от града, откъдето обаче е успял да събере избягали от бойните действия, включително с лични коли.

Според Хундт в следващите дни ще са нужни много такива операции, предвид все по-ожесточените бойни действия в Източна Украйна. Хуманитарни коридори за напускане на Донецка и Луганска област бяха налични и днес, но след ракетното нападение срещу гарата в Краматорск в петък хората предпочитат да ползват личен транспорт, смята още ръководителят на Червения кръст.

Удари има и в други части на Украйна. Според управителя на Харковска област двама души са загинали след руски артилерийски обстрел в областта. От руска страна бяха разпространени кадри от изстрелване на ракети „Калибър“ срещу цели на украинската армия. Украинската армия твърди, че е свалила руски изтребител над Николаев, както и военен дрон близо до Харков, за което е била използвана зенитна ракетна система, дарена от Великобритания./БНР. сн: ЕПА/БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *