Военен камион с мигранти катастрофира, има жертви

България

Тежка катастрофа край българската граница. Камион на Министерството на отбраната, пътуващ от Резово към Граматиково, е катастрофирал. Загинали са двама чужди граждани, превозвани в автомобила. Има и ранени. Инцидентът е станал около 17:30 часа около село Качул. Военен камион, натоварен с мигранти е самокатастрофирал.

В УМБЛ – Бургас са настанени двамата български военни, които са били в кабината на камиона, и още 11 афганистански граждани на възраст от 16 до 23 години.

Заместник-директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светослав Тодоров заяви за NOVA, че състоянието на настанените е стабилно, те са контактни, в съзнание с наранявания по главите и травми по крайниците и гръдния кош. В момента специалистите преценяват кой и дали да остане за лечение в болницата. Няма пациент с опасност за живота.

Взета е алкохолна проба на водачите на камиона, резултатът все още не е ясен.

От МО съобщиха, че при движение от Резово към Граматиково в изпълнение на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охрана на българо-турската граница, товарен автомобил от въоръжените сили с висока проходимост е претърпял пътен инцидент.

По случай е започнало досъдебно производство от Военна прокуратура Сливен.

Премиерът Кирил Петков коментира инцидента и потвърди, че жертвите и пострадалите са мигранти, а военните са само българи.

Той заяви, че предстои разследване, което ще покаже причините за този нещастен инцидент. /Нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *