До 2025 година трябва да бъде завършено цялостното изграждане на участъка Благоевград – Крупник на автомагистрала „Струма”

РЕГИОН СИМИТЛИ ТОП НОВИНИ

В периода 2022 – 2025 г. трябва да завърши цялостното изграждане на участъка от Благоевград до Крупник на автомагистрала „Струма“, става ясно от информация, публикувана на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Оттам уточняват, че до 2030 г. се планира да завърши строителството и в експлоатация да бъде пуснат участъкът между Крупник и Кресна на АМ „Струма“.

От МРРБ публикуваха интерактивна карта, която показва плановете за развитие на транспортната инфраструктура на България и свързаните региони до 2040 година. В нея се съдържа информация за обекти от пътната и железопътна инфраструктура, интермодални терминали, летища, пристанища, вътрешни водни пътища, нови мостове и тунели, които ще се реализират на етапи до края на периода. Картата представя плановете на държавата за проектите, които ще се реализират в районите за планиране на страната.

Картата визуализира проекти от основната и широкообхватна TEN-T мрежи, които са в експлоатация през 2022 година или ще бъдат завършени до 2030 година. Включени са също стратегически важни за България обекти, които се очаква да бъдат пуснати в експлоатация до 2040 година. Завършването на проектите е предвидено на различни етапи в рамките на този срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *