Благоевград обедини занаятчии, творци, производители и много посетители на „Занаят фест“

България ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Площад „Македония“ в Благоевград обедини занаятчии, творци, производители и много посетители в рамките на тазгодишното издание на „Занаят фест“.

Изключителен интерес провокираха импровизираните работилници, в които майстори от цялата страна демонстрираха тайнството на българските занаяти.

Фестивалът започна с музикална програма с участието на Фолклорна група „Бисери“, Фолклорна група „Веселина“, ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и младият български музикант Тодор Язовалийски.

„Занаят фест“ успя да съчетае традиции, минало и настояще като представи различни занаяти, в това число: пчеларство, везбарство, тъкачество, грънчарство, дърворезба, ножарство и т.н.

Фестивалът бе посетен и от кмета на Благоевград Методи Байкушев и зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев.

На пл. „Македония“ не липсваше и изненада за най-малките посетители, които се отправиха на литературно пътешествие с „Българознайко“.

Колоритът и мистериите на българските фолклорни носии бе представен в експозицията от невероятни фотографии на Асен Великов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *