Разлог посреща най-силните коне на България и представя мащабно животновъдно изложение

ЛЮБОПИТНО РАЗЛОГ РЕГИОН

МЕЖДУ ТРИ ПЛАНИНИ – ПЪРВОКЛАСНА ФЕРМЕРСКА СРЕЩА


Двудневното събитие ще се проведе на тучните поляни в местността „ Байова Борика“ на 11 и 12 май 2024 г.


На 11 и 12 май 2024 г. град Разлог посреща най-силните коне на България и представя мащабно животновъдно изложение.

Двудневното събитие ще започне със спортна надпревара между коне от порода Тежковоз в пет категории от 600 до 700, от 700 до 800, от 800 до 900 и над 900 кг. Специална категория ще представи и надтегляне между чифт конни впрягове.

За публиката се предвидени забавни атракциони и празнична томбола с голяма награда – лек автомобил. Замерването на конете ще започне в 9:00 ч, а първият старт ще бъда даден в 11:00 ч.


Регламент на турнира: Дължина на трасето 30 метра, контролно време 3:00 минути. Двама водачи на трасе и водене само на поводи зад конете със спазване хуманно отношение към животните.

Присъствие на ветеринарни лекари от Националната асоциация по коневъдство (НАК) и 2 съдии на терен. Награждаването ще се извърши след финала на последната категория, когато ще бъде изтеглена и голямата награда от томболата.

Наградният фонд за всички категории: I – 1000 лв., II – 600 лв., III – 300 лв., с купи и чувал фураж. Впряговете участват без финансови награди и ще получат само фураж. (150 лв. входна такса за всички участници).


На следващия ден – 12 май, същото място ще посрещне най-голямото животновъдно изложение за района на Разлог и околностите, което обединява стопаните и богатото биологично разнообразие от животни, отглеждани на територията на три планини – Рила, Пирин и Родопите.

Над 200 животни, сред които коне, магарета, овце, кози, крави, телета, пернати и др. ще бъдат оценявани от експертна комисия, а най-добрите екземпляри ще бъдат наградени. За посетителите на изложението са предвидени алеи за разглеждане на представените животни, подредени по породи, езда за деца, образователни викторини и голяма награда от домакините – конче.


Изложението ще бъде открито в 10:00 ч с традиционните за района чауши, с богата фолклорна програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *