Никола Минчев: Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден

България ПОЛИТИКА ТОП НОВИНИ

„Бях изненадан, когато този въпрос беше повдигнат“, каза председателят на НС„Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден. В нито един момент не съм си помислял, че въпрос с диплома за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво съмнение дали всъщност съответният човек има степента, или не. Бях изненадан по време на изслушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос беше повдигнат от страна на ГЕРБ. За мен няма реален казус”. Това заяви председателят на НС Никола Минчев в студиото на „Събуди се“.

https://vbox7.com/play:a88505b75b

Припомняме, че основните тези на ГЕРБ са, че самата дипломна работа е регистрирана в деня на изслушването и че тя е от 2005 г., а има цитати от 2008 г. и 2012 г.

„Самият Гюров го обясни ясно. В крайна сметка той е написал докторската дисертация през 2005 г., но я е доработвал и актуализирал през годините, в което няма нищо странно, когато говорим за научен труд”, поясни Никола Минчев.

На въпрос защо от ПП издигнаха свой кандидат за шеф на БНБ, Минчев заяви следното:

„ИТН още от 46-я парламент лансират г-н Любомир Каримански за поста, но той не е кандидат на управляващата коалиция. По-скоро това е Андрей Гюров. Виждаме в Гюров едно много подходящо лице за БНБ в този момент. Той има академичната и професионалната подготовка. Работил е в западни институции от банковия и финансов сектор. Има безупречен публичен имидж. Изпълва всички необходими предпоставки да заеме поста в момент, в който България се е насочила към еврозоната. Това, което виждам в него, ме кара да съм спокоен, че ако този човек отиде начело на БНБ, ние ще имаме личност, която ще управлява банковата ни система по един абсолютно честен начин“.

Източник: Нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *