Емоционалната реч на Росен Желязков предизвика аплодисменти и сълзи

България ПОЛИТИКА

Емоционалната реч на Росен Желязков предизвика аплодисменти и сълзи у народните представители. Той произнесе думите си точно преди депутатите да гласуват негово предсрочно отстраняване от длъжността председател на Народното събрание.

Отстраняването му бе прието с 129 гласа „за“ и 103 гласа „против“.

БТА

„Скъпи колеги, за мен беше чест да бъда председателят на 49-ото Народно събрание“, започна речта си той.

„Аз няма да ви изненадам приятно да говоря политически. Има една мисъл на един велик афорист, който казва, че понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички тук сме хора, но хора, които са пратени от други хора да работят за хората. Като народни представители трябва да имаме отговорност, отчетност и почтеност. И още едно качество, което понякога го губим – това е човещина. Тези хора, които и сега са сред нас, очакват решения и то решения, обърнати към техния живот, към тяхното бъдеще, към техните семейства“. Това заяви председателят на парламента Росен Желязков.

БТА

„Битува мнението, че ние сме драматична група актьори в политическия театър. Понякога, когато актьорите се качват на сцената, мислейки си, че отиват на сцената, се озовават на ешафода. Затова пак трябва да се връщаме към въпроса за човещината. Сега сме в периода на Страстната седмица и е важно, и аз за себе си вътрешно съм убеден и го правя, че трябва да потиснем гордостта, егото, и на преден план да е смирението“, каза Желязков.  

Благодаря ви за доверието и за недоверието. Те са огледала, които създават образ и самооценка. Аз благодаря и за двете”, допълни той. И се извини на депутатите за всяко действие и бездействие, което ги е засегнало, след което благодари и на администрацията.

С думите си Желязков разплака заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова, а от ГЕРБ-СДС и ДПС го аплодираха на крака. 

/дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *