Петков с призив към ГЕРБ: Отървете се от зависимостта си от Пеевски, ако наистина сте евроатлантическа партия

България ПОЛИТИКА

Този акт не беше срещу човека Росен Желязков, а срещу председателя на Народното събрание Росен Желязков, който наруши неведнъж правилата на парламента и то поради една-единствена причина: да изпълни повелята на г-н Пеевски и на г-н Борисов, които постоянно му подвикваха от първия ред. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, след като по-рано депутатите освободиха от председателското място Росен Желязков.

Петков подчерта, че ако наистина от ГЕРБ са евроатлантическа партия, както твърдят, трябва да се отърват от зависимостта си от Пеевски.

НС реши: Росен Желязков вече е аут от председателското място

Пеевски и Борисов не притежават тази държава и ако от ГЕРБ искат да имат евроатлантическа посока, ще трябва да се отърват от зависимостта си от г-н Пеевски. Държавните институции не трябва да бъдат подвластни на нито един човек, посочи бившият премиер.

По думите на Петков, ако Росен Желязков е действал според собствената си воля, направените от него нарушения като председател на парламента нямало да се случат.

„Затова е много важно да се каже, че България ще бъде законова държава и никой няма да бъде над закона. Ако от ГЕРБ продължават да бъдат подвластни на г-н Пеевски, резултатите няма да се променят“, поясни в заключение Кирил Петков.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *