Две деца на 2 и 6 години попаднаха в капана на пожар, оставени сами в апартамент

ТОП НОВИНИ

Две деца на 2 и 6 години попаднаха в капана на пожар, оставени сами в апартамент в столичния квартал „Люлин“. Случаен минувач успява да ги измъкне, за щастие невредими.

В събота по обяд мъж вижда голо и босо дете на първия етаж на блока. „Помощ, помощ. Това беше единственото нещо, което чух през цялото време от него“, казва мъжът, който ги спасил, пожелал да остане анонимен, предава NOVA. 

Първоначално не знаел, че в горящия апартамент има заклещено друго 2-годишно дете. Без да подозира какво се случва, мъжът влиза да помогне. В огнения ад успява да се ориентира къде е момчето по писъците му.

„Влязох в стаята имаше много дим и пламъци. Пипнах ръчичка и успях да го издърпам. Детето, което извадих беше чисто голо“, посочва той. 

На място пристигат линейка и пожарна за около 10 минути. Децата били в добро състояние. „Малкото детенце беше притеснено, че нямат вече къща, дано се намери решение за това нещо. Голямото всъщност беше това, а малкото детенце казваше пари и сочи към пожара“, разказва мъжът. 

Анонимният свидетел твърди, че децата на 2 и 6 г. редовно са оставяни безнадзорно. Дядото е трябвало да се грижи за децата. „Не съм ги гледал. Аз бях на работа, ходих да им взема закуска и през това време е станала белята. И аз излязох за работа, и баща им излезе за работа. Какво направиха, какво стана – те не могат и да ми кажат“, посочва Ангел Михайлов, дядо на децата. Той обвини родителите – „Наркомани. Ето, до това води“.

Часове след инцидента приятели и близки на семейството отидоха, за да почистят това, което е останало след пожата. Жилището на младото семейство е заринато с боклуци. „Психологичните отклонения от страна на майката доведоха до тук. Аз се опитах да ѝ помогна, но не успях“, допълва дядото на децата.

Това не е първият път, в който децата трябвало да бъдат спасявани. „И друг път съм виждал тези деца да се разхождат боси и голи по коридора. И съм виждал родителите им в по-различни състояния от повечето хора“, посочва мъжът, който ги е спасил.

„Обичаме си децата. Гледаме ги. Голи, боси навън, то като е топло няма лошо“, казва бащата на децата.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват. Както и къде самотният баща ще живее с двете си деца. „Има приятели, които може да помогнат за начало. Ще видим и аз не знам още“, посочи Ангел Михайлов, дядо на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *