КНСБ: Работодателите в здравеопазването отказват преговори за нов колективен трудов договор

България ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ отправи призив към министъра на здравеопазването и председателя на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването да вземат мерки за възстановяване на социалния диалог и подписване на колективен трудов договор в отрасъла.

„Днес, 16.04.2024 г., поради бойкот от страна на представителите на работодателите в здравеопазването, се провали заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването за втори път след 10.04.2024 г.

Уведомяваме Ви, че работодателските организации в здравеопазването отказват преговори за сключване на нов Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“. Това води до нарушаването на Закона за здравно осигуряване, Закона за лечебните заведения и НРД, като ощетява всички работещи в здравеопазването“, посочват от федерацията.

Синдикатите допълват, че ако се наложи, ще търсят съдействие от министър-председателя на Република България и Международните организации, в които членуване.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *