Продават емблематичния хотел „Бор“ в благоевградския парк „Ловен дом“, цената е близо 10 млн. лв.

ТОП НОВИНИ

Емблематичният за поколения благоевградчани хотелски компекс „Бор“ в парк „Ловен дом“ в Благоевград е обект на публична продан.

Съдия изпълнител В.Тозева обяви на 12 април обекта за продажба, като първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването е 9 446 428, 80 лв. От утре 15 април започва приемането на оферти за участие в търга, който ще се проведе на 15 май. 

Комплексът е застроен върху площ от 1517 кв. и през годините беше един от най-престижните комплекси, разполагащ с модерен хотел, огромен ресторант, дискотека, която в последствие бе префасонирана като винарна, но беше мястото, предпочитано за партита и семейни тържества в областния център. Парк „Ловен дом “ бе поддържан от управата и беше сред най-оживените места в Благоевград. От години обаче паркът е занемарен, а комплекс „Бор“ се превърна в символ на разрухата .

През 1999 година комплексът бе приватизиран от бизнесмена Методи Калъмбов, добил няколко от хотелите в Благоевград- „Ален мак“, мотел „Рилци“ ,комплекс „Бор“ и хотел „Рилец“ край Рилския манастир. В момента нито един от изброените хотели ,с изключение на „Рилец“ не работи. Обект на продажба е и комплекс „Ален мак “ в центъра на Благоевград, той бе обявен от съдия изпълнител за продажба миналата година за близо 17 милиона лева, но до момента купувач няма.Калъмбов отдавна се мъчи да продаде и мотел „Рилци“, но безуспешно. Кандидати няма. 

/struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *