Официално откриха обновената сграда на Народно читалище „Никола Вапцаров – 1866“ и Камерна опера – Благоевград

ТОП НОВИНИ

С тържествен ритуал и водосвет за здраве беше открита обновената и модернизирана сграда на Народно читалище „Никола Вапцаров – 1866“ и Камерна опера – Благоевград. Днес преди обяд десетки представители на Община Благоевград, Общински съвет Благоевград, артисти и служители в читалището и операта се събраха пред сградата на културния институт, за да станат част от важното събитие.

Ремонтът на сграда ще осигури по-добри условия както за зрителите, така и за артистите и служителите, каза в свое слово пред присъстващите Станислав Кимчев, заместник-кмет по култура, спорт и туризъм в Община Благоевград. Той подчерта, че ремонтът е бил наложителен, а резултатите, постигнати след него – от голямо значение за всички, които работят или репетират в сградата.

Водосвет за здраве отслужиха отец Петър и отец Шавулев от храм „Въведение Богородично“. Те пожелаха на всички много здраве и успехи.

Преди церемонията по откриването на обновената сграда, в Община Благоевград се проведе пресконференция, по време на която бяха представени постигнатите резултати при изпълнението на проекта.

Заместник-кметът по строителство, екология и европроекти инж. Светла Захариева каза, че това е един от успешно завършилите проекти за Община Благоевград.

инж. Светла Захариева, заместник-кметът по строителство, екология и европроекти каза, че това е последният успешно приключен проект по програмата „Региони в растеж“.

Общата стойност на проекта „Ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата“ е 2 898 583.80 лева, от които 1 650 077.50 лева безвъзмездна финансова помощ, 1 145 150.00 лева финансов инструмент и 103 356.30 лева съфинансиране от Община Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *