Молбата до ОАЕ за разпит на Божков е в Министерството на правосъдието

България ПОЛИТИКА

Молбата на прокуратурата до Обединените арабски емирства за разпит по видеоконферентна връзка на бизнесмена Васил Божков вече е в Министерството на правосъдието. Придвижването й се е забавило, заради необходимостта да бъде преведена на арабски език, уточняват от държавното обвинение. Тъй като България няма договор за правна помощ с Обединените арабски емирства ще се ползва принципът на взаимност, обясни правосъдният министър Надежда Йорданова, чрез която трябва да стане придвижването на искането:

„Това, което прави Министерството, е преглед на нещата – ако има някаква неяснота, уточняваме с колегите. Подготвено е едно строго формално писмо, от мен като министър, към съответната държава, която препраща искането до прокуратурата, моли за взаимност и изразява готовност за взаимност“.

Искането за разпит на Божков е на Софийската градска прокуратура във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Тримата бяха разпитани в началото на седмицата, а в понеделник се очаква да бъде разпитан и премиерът Кирил Петков./БНР, сн: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *