МВР отговори на ПП-ДБ: На предишния вот не бяхме обект на критики – напротив

България ПОЛИТИКА

По-рано от коалицията критикуваха избора на настоящия министър Калин Стоянов за служебен

МВР отговори на ПП-ДБ, които критикуваха избора на Димитър Главчев да преназначи сегашния вътрешен министър за служебен.  „На предишния вот не бяхме обект на критики, дори напротив”, посочват от ведомството.

Публикуваме цялата им позиция без редакторска намеса:

Относно поредните внушения и нападки отстрана на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че преди, по време и след произвеждане на изборите за местна власт през 2023 г., действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното. Активността на гражданите, подаващи сигнали в МВР, показа ръст в доверието към институцията. Говоренето и разпространяването на неистини са опит за омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия в противодействието на купуването на гласове.

Петков: Изборът на Калин Стоянов за служебен министър е абсолютна наглост

По време на избори Министерството на вътрешните работи осигурява преди всичко обществения ред. Организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Не на последно място – резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа.

/нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *