От Гората бг раздават в Благоевград плодни, медоносни и паркови дръвчета(СНИМКИ)

ТОП НОВИНИ

В този час Гората.бг в Благоевград подаряват 15 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Благоевград и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Ще бъдат раздавани плодни – кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), череша ( махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни люляци, липи, бряст, явор и др.

Инициативата стартира днес 2 март ( събота) от 10:30 ч. на площад „Георги Измирлиев“.

От Гората бг информират, че този сезон засадят още 1 милион дървета, за 5 месеца!

Голямата цел е общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци.

Вече са засадени над 2.85 милиона.

Благоевград и областта ще бъдат по-зелени, красиви и чисти.

🟢 Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 1,5 метра. 

Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

🟢 Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета – 10, 20, 50 или колкото можете да засадите 🙂.

🙏 Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!

С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:

1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.

2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.

4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвчетата директно в нашата група: Гората.бг – група.

6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.

7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.

8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

#ГоратаБГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *