В Благоевград се провежда международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup 2024”(СНИМКИ)

СПОРТ

💠Артистичност, талант и уникален синхрон изпълниха зала „Скаптопара” в Благоевград на международния турнир по художествена гимнастика “GoldenPirin Cup 2024”, заместник-кметът по култура Станислав Кимчев откри състезанието

🏆Зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев награди с плакет председателя на Клуб по художествена гимнастика Лидия Стоянова, който тази година чества 10-годишен юбилей. Отличието за особен принос в спорта бе връчено на официална церемония в зала „Скаптопара“, където в два поредни дни се провежда международен турнир по художествена гимнастика “GoldenPirin Cup 2024”.

💬 „За мен е особено удоволствие да Ви поздравя от името на кмета на Благоевград Методи Байкушев и от свое име за откриването и провеждането на международния турнир по художествена гимнастика, организиран от нашия символ по художествена гимнастика – КХГ „Пирин“. Щастливи сме да посрещнем заедно над 500 грации от най-добрите клубове в цяла България, както и гимнастички от Сингапур и Бразилия. Престижният спортен форум ще даде възможност на всички момичета да покажат своя талант чрез вълнуващи изпълнения, грация елегантност и техника. Убеден съм, че този турнир ще остави своя сериозен отпечатък в историята на художествената гимнастика в България. Поздравявам организаторите за 10-годишния юбилей на клуба.


Нека вашият успех е вдъхновяващ пример за всички, които обичат спорта, художествената гимнастика, която аз отказвам да наричам спорт и продължавам да наричам изкуство“, каза Станислав Кимчев.

📌Специален гост на “GoldenPirin Cup 2024” бе Невяна Владинова, вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика, която също връчи плакет на КХГ “Пирин” и поздравителен адрес от името на Илиана Раева, президент на БФГХ.

Състезанието се организира от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“ с подкрепата на Община Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *