Мъж от Петрич осуети опит за телефонна измама

ПЕТРИЧ САНДАНСКИ ТОП НОВИНИ

Мъж от град Петрич е осуетил осъществяването на телефонна измама на територията на град Сандански.

През вчерашния ден, чрез телефонно обаждане той бил нает от непознато за него лице да отиде на адрес в град Сандански, от където да вземе лек автомобил и да го  транспортира до град София.

Пристигайки на посочения адрес му били дадени нови указания, че през прозорец на жилището възрастна жена ще му хвърли чанта с документи, които да транспортира в столицата.

Получавайки от жената чантата мъжът видял, че в нея има дрехи и голяма парична сума, което го усъмнило и той незабавно уведомил органите на реда.

От работещите по случая полицейски служители е установено, че след обаждане на стационарен телефон  възрастната жена е въведена в заблуждение от непознато за нея лице, което се представило за полицейски служител и й съобщило, че синът й е участник в ПТП, при което е блъснато дете и е необходима парична сума в размер на 10 000 лв., за да не влезе в затвора.

Измамата е останала неосъществена и чантата с цялата парична сума в нея е върната на собственичката й. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

ОДМВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и недоверие по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно). Насочваме вниманието, че тел.150, тел.160 и тел.166 не функционират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *