Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

България ПОЛИТИКА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи остри критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев. „Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен. Работата му се изчерпа“, заяви пред журналисти Борисов.

„Две седмици ги чаках да се напътуват. И доколкото разбираме никакъв резултат от тези пътувания. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума и всяко изречение, като си представяме как би изглеждало на практика. Това не е документ, който се пише на коляно“, коментира още той.

На въпрос предвижда ли се ротация на правителството Борисов заяви: „Естествено. Това беше големият компромис. Затова помолихме Мария Габриел да се върне от еврокомисар, за да има ротация, която да е приемлива за двете партии“. 

Борисов: Изготвяме коалиционно споразумение

„Когато се явяваме на парламентарни избори и правим парламентарно мнозинство, първото, с което се занимава парламентът е избиране на министър-председател и министри. Сега при ротацията това се връща да се преразгледа. Това не е меморандум. Коалиционно споразумение е нещо, което се прави в целия ЕС“, посочи още Борисов.

По думите му в коалиционното споразумение ще предложат равнопоставеност в управлението на държавата.

„Всеки ден лидерите на ПП-ДБ се изявяват по медиите и когато ние се осмелим да кажем нещо, те ни забраняват медийните изяви“, допълни лидерът на ГЕРБ. 

Клати ли се сглобката – дни преди ротацията нова порция напрежение разбуни духовете (ОБЗОР)

Според него крайната дума е на Кирил Петков, а не на Николай Денков.

„Ще предложа преговорен екип по коалиционното споразумение, добави Борисов. В него ще влязат Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова и други хора, които могат „да разговарят спокойно“, каза още Борисов.

Той подчерта, че цялата сглобка е компромис.

„Имам безгранично доверие в Мария Габриел и нейните умения и знания. ГЕРБ е партията, която носи отговорността“, посочи още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че чрез депутатите от ПГ е поискал справка за „Отряд 28“ – колко са летели, какъв е кетърингът, „Спартан“-ът колко е летял.

/дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *