Седми ден без следа: Продължава издирването на Ивана от Дупница

България

Вече седми ден издирват 17-годишната Ивана от Дупница. Още вчера периметърът на издирването ѝ бе разширен. Тя изчезна от училище в четвъртък (22 февруари) и оттогава няма следа от нея.

В понеделник следобед стана ясно, че внезапно профилната ѝ снимка в една от социалните мрежи е сменена, а след това от неин профил бяха писани и коментари.

6-ти ден без следа: Къде е Ивана – разширяват периметъра на издирване

Веднага след това експерти по киберсигурност се намесиха и се опитват да установят кой е сменил профилната снимка на момичето във Facebook.

► Междувременно се появиха множество клипове в профил в TikTok под псевдоним „marshmallow1457800876“, които са качени преди 5-6 дни според социалната платформа.

Кметът на града Първан Дангов свика Кризисен щаб. В него са включени всички институции, имащи отношение по случая. Включени са и служителите от Горското стопанство, които обхождат трудните райони в покрайнините на града. Дангов посочи, че целта на щаба е да се анализират резултатите до този момент, да се набележат следващи стъпки и да се акцентира върху превенцията и недопускането на подобни случаи в бъдеще. В тази връзка той е разпоредил и вътрешна проверка във всички учебни заведения в Общината, за да се направи „моментна снимка“ за наличието на деца с проблемно поведение, за да може активно да се работи с тях.

/дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *