Два нови STEM центъра бяха открити в ЮЗУ „Неофит Рилски“(СНИМКИ)

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

👉Два модерни STEM центъра бяха официално открити в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Единият STEM център е по химия и биология и е ситуиран във Втори учебен корпус на университета, а вторият – по физика, математика и информатика е разположен в Първи учебен корпус на висшето училище.


👉Официални гости на събитието бяха председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев, народният представител Стефан Апостолов и ректорът на Югозападния университет в периода 2015 – 2023 г. проф. д-р Борислав Юруков.


👉По стара българска традиция, след прерязването на лентата, гостите бяха посрещнати с питка и мед.


👉Председателят на Комисията по образование и наука Красимир Вълчев поздрави ръководството на университета за създадената иновативна база и подчерта важността на интердисциплинарния подход в обучението на студентите.


👉„С този нов методичен подход природните науки стават много по-разбираеми, защото се формира един общ подход за интелект, който стои в основата на иновациите. Това дава много по-добро, нагледно разбиране на различни химични, биологични и природни процеси“, каза по време на откриването ректорът проф. д-р Николай Марин. Той допълни още, че учебната среда от ново поколение ще даде възможност за съвременно обучение, чрез което студентите ще придобият набор от знания и умения, необходими за динамичната и изискваща работна среда в реалния свят.


👉По време на откриването преподаватели от университета запознаха гостите с презентационната техника, комбинирана с образователен софтуер, чрез който демонстрираха 3D сцени, видеа, изображения и симулации по различите теми в STEM цикъла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *