Бойко Борисов: Искат да поделим държавата на две, това не е приемливо за ГЕРБ

България ПОЛИТИКА

Искат да поделим държавата на две. Да си разделим 50 на 50 всичко. Това не е приемливо за ГЕРБ. Не знам каква е тази незряла политическа партия. Подобен документ се изготвя от работни комисии, ние навремето около месец го правихме с Реформаторския блок, коментира той меморандума, предложен от ППДБ за подписване в рамките на коалицията. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Говорите ми за документ, изпратен някъде, във време, в което те усилено сменят агенции. Кой съгласува смяна на най-важната агенция за държавен и финансов контрол, коментира Борисов.

„В кой меморандум е записано, че ще се обединяват митниците с НАП.  Вие ме питате за подялба на регулаторите – но в коя правова държава парцелират. Да си делим държавата на съдебна система и регулатори, заяви още Борисов.

„Този меморандум е всичко друго, но не принцип. Да си разделим 50 на 50 всичко в държавата, а в същото време целият МС да остане техен с 2/3 зам.-министри и 2/3 областни управители. Някъде прочетохте ли го това в този меморандум, каза Борисов.

„Единственото, за което сме се разбрали досега е Денков и Габриел да направят преглед на министрите. Изборите 2 в 1 са абсолютен завършек на тази коалиция”, допълни Борисов.

„Видях ги сутринта по телевизиите – говорят от името на мен, от името на Габриел. От името на ГЕРБ казвам, че е незряло това за меморандума”, каза Борисов.

/труд

1 thought on “Бойко Борисов: Искат да поделим държавата на две, това не е приемливо за ГЕРБ

  1. Семейни проблеми с М.Габриел и евродепутата Габриел запушват с играта за нашето Външно министерство с поставеното лице Денков: какъв „Козлудуй“, той ще се събаря от Американската фирма“ Уестинг хаус“, защото е трън в очите.Влизаме в пещерни времена, тук от 1989г царува Закона на джунглата.Геноцид над българите.Няма кой да спре овладената територия,освен чисто българска партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *