Старт на фестивала „Джамала“ в Кюстендил

България

В Кюстендил започва първото издание на маскарадния празник „Джамала“. В интервю за „Фокус“ зам.-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов съобщи, че началото на фестивала е от 10.00 часа на площад „Велбъжд“.

„Над 1 500 участници ще има. Надяваме се на хубаво време. Надяваме се на положително отношение от всички гости. Мисля, че ще се получи един хубав празник. Като за първа година нещата са съсредоточени в един ден, но се надяваме, че през следващите години фестивалът ще се разраства в повече дни“, каза Кристиян Иванчов.

Тази година в маскарадните игри ще участват 17 групи, предимно от Югозападна България. Те са със сериозна заявка и със сериозни участия и награди от почти всички подобни фестивали в страната.

„Ще се опитаме да създадем максимален комфорт на всички участници, жители и гости на Кюстендил“, допълни зам.-кметът.

В градинката пред Общината вече е изградено и „Джамалджийското село“. Това е кът, в който гостите на празника ще може максимално да се доближат до истинската среда на джамалджиите, до техния бит. „Да видят как се правят маски. Ще има и две детски работилници. Ще има забавления както за малки, така и за големи“, каза Кристиян Иванчов. В „Джамалджийското село“ жителите и гостите на града ще могат да се насладят и на вкусна храна и ароматни напитки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *