Кариерен форум на Американския университет в България

ТОП НОВИНИ

Двадесет и деветото издание на ежегодния панаир за професионална реализация на Американския университет в България (АУБ) отново ще се проведе виртуално. Иновативната онлайн платформа на кариерния форум по лесен и ефективен начин свързва студентите на АУБ с различни компании, които търсят млади таланти за екипите си и предлагат различни възможности за работа или стаж. 

По време на форума тази година университетът ще представи и новата си програма за кариерно партньорство, разработена специално за бизнеса, която има за цел да насърчи компаниите да изграждат дългосрочно своята корпоративна и работодателска марка в рамките на кампуса.

По този начин те ще могат да развиват дългосрочни отношения със студентите и възпитаниците на университета, а това ще им помогне да станат техен предпочитан работодател. Когато говорим за привличане на талантливи студенти от общността на АУБ, конкуренцията е голяма. Успешните компании разчитат на дългосрочни стратегии за позициониране на своите предложения и привличане на вниманието на желаните кандидати.

 „Намирането и наемането на подходящи хора може да бъде скъпо и да отнеме много време на работодателите. Фактът, че множество водещи български и международни компании вече 29 години се включват в нашия кариерен форум, е доказателство, че той им помага да намерят подходящите кандидати за отворените си позиции сред нашите амбициозни и талантливи студенти“, сподели д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ. Кариерният форум на АУБ е първият по рода си, организиран от университет в Югоизточна Европа, а онлайн форматът вече трета година доказва, че е особено ефективен, защото предоставя възможност на работодателите да се свържат директно със студентите на университета, независимо от това къде се намират по света в момента./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *