Кукерската група на село Брежани взе грандиозно участие на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“

България СИМИТЛИ

За поредна година, кукерската група на село Брежани взе грандиозно участие на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник, откъдето миналата година се завърна с “Бронзова маска”.
 
По традиция, групата гостува на Фестивала ежегодно, представяйки идентичността и красотата на традицията в село Брежани и община Симитли и за пореден път грабна вниманието на всички, присъстващи на събитието, за да се потопят в магията на Сурва. 
 
Колорит, уникални костюми и персонажи и голяма веселба, от групата на Брежани, покориха Перник, която бе водена от кмета на село Брежани – Ивайло Костов. Групата бе подкрепена и с участието на председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и приятели на кукерите от Брежани – пазители на традицията от цялата община. 

Тази година групата е със заявка за наградата “Златна маска”, с която ще изпълнят колекцията си от най-големите награди на Фестивала в Перник и ще влязат в историята на Фестивала. 

Пожелаваме им успех!
 
Групата на Брежани е участвала на много международни фестивали на кукерски и маскарадни игри, от които има множество награди и грамоти. Разнообразието от маски правят групата атрактивна и интересна. Същите са изработени от кози кожи, дървесен мъх и сълзика, характерни за региона.

Кукерската група на село Брежани може да подкрепите с SMS на кратък номер 1915, с текст “Surva 12”! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *