Длъжникът Кирил Русев е застрелян с оръжие, иззето от къщата на Александров

ТОП НОВИНИ

Ново развитие по разследването на убийството на длъжника Кирил Русев, за което се смята, че е извършено от гробар и лихвар.

Със сигурност Кирил Русев е застрелян с едно от оръжията, които са иззети от къщата на Петър Александров. На две от иззетите огнестрелни оръжия ще бъде направена допълнителна експертиза, за да се уточни с точност кое е използвано за убийството.

Най-вероятно физическият убиец на Русев е гробарят Александър Кинов, но трябва да се изготвят още две експертизи, включително и ДНК, за да се потвърдят данните от събраните до момента доказателства.

Освен двете огнестрелни рани, които са се оказали фатални за живота на Русев, по тялото му има наранявания в областта на главата и по китките.

Резултатите от аутопсията допускат извода, че Русев първо е бил завързан, а след това застрелян. За заема, който покойният Стоян Александров е отпуснал на застреляния Кирил Русев, има дълга съдебна сага. Още през 2010 г. ипотекирания срещу парите имот на Русев е бил обявен за публична продан, но на търга се е явил само Стоян Александров и го е изкупил на значително по-ниска от пазарната цена. През съда тези действия са обезсилени и на свой ред Русев е завел граждански иск срещу Александров.

Лихварят Петър Александров и гробарят Александър Кинов са обвинени в убийството на длъжника Кирил Русев. Смята се, че престъплението е извършено на 4 януари. Лихварят Петър е син на бившия финансов министър Стоян Александров. Той и съучастникът му бяха арестувани след неизчислен малък детайл в целия план за прикриване на престъплението.

Жертвата е 49-годишният Кирил Русев, който е дължал повече от 300 000 долара. Дадени му най-вероятно още от покойния вече министър./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *